

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Merzifon OSB’de 2019 yılında temelini attıkları ve medikalden beyaz eşyaya, tarım aletlerinden hazır giyime toplamda 457 milyon liralık yatırım tutarına sahip fabrikaların bin 557 işçiye ekmek kapısı olacağını belirtti.
Bakan Varank, Amasya’nın Merzifon ilçesinde bulunan organize sanayi bölgesindeki (OSB) 20 fabrika ile hizmet binası, kurs merkezi, anaokulu ve caminin toplu açılışını yaptı. Üç sene önce yine 19 Mart’ta temel atma töreni için Merzifon OSB’de olduklarını anımsatan Varank, “Belli ki açılış programını hazırlayan arkadaşlar özen göstermişler. Bu vesileyle bu güzel programı hazırlayan, bizlere misafir değil ev sahibi olduğumuzu hissettiren tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. 2019 yılında burada fabrikalarımızın temellerini beyoğlu escort atmıştık. Temennilerde bulunmuştuk. Şimdi bu temennilerin hayata geçtiğini kanlı canlı şekilde görmek bizlere gurur veriyor.” diye konuştu.
MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ortaya konulan Milli Teknoloji Hamlesi ile topyekun kalkınmayı hedeflediklerini belirten Varank, “Refahı yurdumuzun tüm sathına yaymanın mücadelesini veriyoruz. İşte bu yüzden sadece İstanbul’un, Ankara’nın, Kocaeli’nin, Bursa’nın veya İzmir’in başarılarıyla övünemeyiz. Kalkınmamızı iller, bölgeler üzerinden kurgulayamayız. Eğer büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulaşacaksak, bunu hep beraber başaracağız. Batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine tüm illerimizle bunu yapacağız.” ifadelerini kullandı.
AMASYA’NIN KALKINMASI
Kovid-19 salgını, savaşlar, krizlerle dünyanın durma noktasına geldiği bir zamanda açılışlardan açılışlara koştuklarını söyleyen Varank, “Ulaştırmadan tarıma, sağlıktan gıdaya, çevreden sanayiye tüm Türkiye’nin ve Amasya’nın kalkınması için canımızı dişimize takıyoruz. Amasya’ya yapılan bölünmüş yolların, havalimanının, gelişen haberleşme altyapılarının, sağlık hizmetlerinin en yakın şahitleri sizlersiniz.” dedi.
292 PROJEYE 52.5 MİLYON TL DESTEK
Varank, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ile Amasya’da son 13 yılda sanayiden turizme, kırsal altyapıdan yenilenebilir enerjiye kadar çeşitli alanlarda 292 projeye 52,5 milyon lira destek sağladıklarını belirterek “Bugün açılışını yaptığımız kadınlara ve çocuklara yönelik SOGEP Projesi için Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ile proje ortaklarına hibe desteği verdik. Bu projeyle kurulan ahşap atölyesi, spor atölyesi, müzik atölyesi, tasarım atölyesi, anne ve çocuk beceri atölyeleri ve eğitim salonları ile çocukların ve ebeveynlerin gelişimleri desteklenecek.” diye konuştu.
AR-GE VE İNOVASYON
Ar-Ge ve inovasyonun rekabetçiliğin en temel teminatı olduğunu anlatan Varank, “Bu noktada girişimcilerimizi, sanayicimizi her zaman cesaretlendiriyoruz. Amasyalı sanayicilerimize kapılarımızı ardına kadar açıyoruz ancak şunu açık yüreklilikle söylemem gerekiyor. Amasya sanayicilerinin Ar-Ge konusundaki girişimleri, yaklaşımları istediğimiz seviyede değil. Ben bir hususu sürekli hatırlatıyorum. Bakınız eskimiş, köhne, gelenekselleşmiş yöntemleri unutmak zorundasınız. Her gün, ‘İş süreçlerinde, ürünlerde, pazarlama yöntemlerinde nasıl yenilik yapabilirim?’ diye düşünmelisiniz. Araştırma, geliştirme, yenilikçilik olmadan 3 yıl gidersiniz, 5 yıl gidersiniz ama sonrasında illaki bir yerde tökezlersiniz.” şeklinde konuştu.
CUMHURBAŞKANIMIZ BU ÜLKE İÇİN DERTLİDİR
Cumhurbaşkanının başarısının ardında yatan sırrın tek bir kelimede gizli olduğunun altını çizen Varank, “Cumhurbaşkanı’mız bu ülke için dertlidir, ülkemizin dünya arenasındaki itibarı için dertlidir, ülkemizi ekonomisi en güçlü ilk 10 ülke arasına sokma konusunda dertlidir, vatandaşlarımızı daha fazla refaha kavuşturma konusunda dertlidir. İşte bu yüzden bizlerin, bu ülkeye gerçekten gönül vermiş olanların Sayın Cumhurbaşkanı’mızın yanında yer alması gerekiyor. Sanayi, Ar-Ge, girişimcilik, teknoloji konularında bu ülkeyi ileri taşıması gerekiyor. Çünkü günümüzde bir ülkenin itibarı, sahip olduğu teknolojisiyle, sanayi altyapısıyla ölçülüyor. Bu dönemde ekonomide, sanayide birtakım sıkıntılar olduğu hepimizin malumu.” ifadelerini kullandı.
Programın sonunda Merzifon OSB’de çalışan 6 bin 488 işçi için OSB alanında 6 bin 488 fidan dikildi.