

Kale Grubu’nun, yaşadığı topluma ve çevreye karşı kendini sorumlu hisseden ve bu uğurda dünyaya iyi bakmak için harekete geçme cesaretini gösteren sosyal girişimcilere destek olmayı amaçladığı İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Programı için başvurular başladı.
Herhangi bir konu sınırlaması olmaksızın, Erken Aşama, İleri Aşama ve İş Birliği Kategorilerindeki tüm başvuruları kapsamına alan program, bu yıl Seçici Kurul Özel Ödülü ile 18-25 yaş arası değişim öncüsü gençleri de ödüllendiriyor.
Programa başvurular, 1 Eylül’e kadar ibrahimbodurodulleri.com/ internet sitesi üzerinden kabul edilecek.
Kurucusu merhum İbrahim Bodur’un 64 yıl önce Anadolu’nun küçük bir kasabasında, Dünya’ya ve insanlara ‘iyi bakarak’ yerel kalkınma ve sosyal fayda yaratmaya odaklandığı Kale Grubu, bu temel yaklaşım doğrultusunda, pozitif etki yaratan döngüsel projelere yatırım yapmaya her zaman öncelik ve değer veriyor.
Pandemi sonrası yeniden tasarlanan dünya düzeni, doğal sistemleri korumanın, tahrip edilmiş veya bozulmuş olanları, insanlara fayda sağlayacak şekilde eski haline getirmek için harekete geçmenin ne derece önemli olduğunu gösterdi.
Faaliyet gösterdiği her alanda ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan ortak değer üretmek için çalışan Kale Grubu da bu deneyim ışığında ‘İyi Bak Dünyana’ hareketini başlattı. Dünya üzerinde yaşanan tüm sorunların ve eşitsizliklerin herkes tarafından hissedildiği bu dönemde, farkındalık evresinden doğan bu hareketle, kendi dünyalarımızda başlatacağımız küçük değişimlerin birleşerek, geleceği şekillendiren, dünyayı iyileştiren anlamlı bir dönüşüm haline geleceğine inanılıyor.
İbrahim Bodur’un anısını ve değerlerini yaşatmak amacıyla, bu yıl beşincisi düzenlenen İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Programı da ‘İyi Bak Dünyana’ Hareketinin önemli bir ayağını oluşturuyor.
Kale Grubu’nun, daha eşit, daha adil ve daha yeşil bir dünya için kendini sorumlu hisseden ve harekete geçme cesareti gösteren sosyal girişimcilere destek olmayı hedeflediği programa başvurular, 10 Temmuz Cumartesi günü başladı. Erken Aşama, İleri Aşama, İş Birliği Kategorisi ve Seçici Kurul Özel Ödülü olmak üzere tüm başvuruları kapsamına alan programa, 1 Eylül tarihine kadar başvuru kabul edilecek